Antrasis šakočių kepimo čempionatas 2018
Data: 2018.06.16
Vieta: Kaišiadorys, Miškininkų g. 17 (Kaišiadorių miško estrada), renginys "Kaišiadoriečių vienybės dienos"
Dalyviai:
1. pirmojo šakočių kepimo čempionato nugalėtojas, sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintojas, tradicinis amatininkas Vitalijus Želnys, Renata Želnienė ir Dianai Maskoliūnienei iš Užugirio, Ukmergės r.;
2. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja, tradicinė amatininkė Ona Raudeliūnienė ir Marijonas Raudeliūnas iš Zūbiškių, Kaišiadorių r.;
3. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja L. Sadauskienės individuali įmonė iš Juodupės, Rokiškio r.;
4. įmonės „Gemos Skanėstai“ meistrės Valerija Kėrienė ir Gema Vileikienė iš Kuršėnų, Šiaulių r.;
5. Reginos Šlekienės įmonė iš Panevėžio;
6. Valdas, Gražina, Joana ir Mindaugas Sabaliauskai, sudariusiems „BBQ Mafija“ komandą iš Vilniaus;
7. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintojai, tradiciniai amatininkai Daiva Malakauskienė ir Arūnas Malakauskas iš Kretingos;
8. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja B. Drevininkaitienės įm. „Rugelis“ ir meistras Žydrūnas Drevininkaitis iš Šakių r.;
9. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja "Roko virtuvė" iš Taujėnų dvaro, Panevėžio r.
Komisija:
1. Vilniaus universiteto profesorius, Lietuvos istorinės virtuvės tyrinėtojas dr. Rimvydas Laužikas (komisijos pirmininkas);
2. Kauno technologijos universiteto maisto mokslo ir technologijos katedros vedėja, tautinio paveldo sertifikavimo komisijos ekspertė, doc. Loreta Bašinskienė;
3. restorano „Ertlio namas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis;
4. Kauno technologijos universiteto maisto instituto vyresnioji mokslo darbuotoja, juslinės analizės specialistė dr. Gitana Alenčikienė;
5. Kaišiadorių krašto kulinarinio paveldo tyrinėtoja, Aukštaitijos regioninės etninės kultūros globos tarybos narė, Kaišiadorių muziejaus vyr. fondų saugotoja Nijolė Adukonienė.
Laimėtojai:
I vieta- sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja B. Drevininkaitienės įm. „Rugelis“ ir meistras Žydrūnas Drevininkaitis iš Šakių r.;
II vieta- sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja "Roko virtuvė" iš Taujėnų dvaro, Panevėžio r.;
III vieta- sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintojai, tradiciniai amatininkai Daiva Malakauskienė ir Arūnas Malakauskas iš Kretingos.