Antrasis šakočių kepimo čempionatas 2018

Data: 2018.06.16

Vieta: Kaišiadorys, Miškininkų g. 17 (Kaišiadorių miško estrada), renginys "Kaišiadoriečių vienybės dienos"

Dalyviai:

1. pirmojo šakočių kepimo čempionato nugalėtojas, sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintojas, tradicinis amatininkas Vitalijus Želnys, Renata Želnienė ir Dianai Maskoliūnienei iš Užugirio, Ukmergės r.;

2. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja, tradicinė amatininkė Ona Raudeliūnienė ir Marijonas Raudeliūnas iš Zūbiškių, Kaišiadorių r.;

3. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja L. Sadauskienės individuali įmonė iš Juodupės, Rokiškio r.;

4. įmonės „Gemos Skanėstai“ meistrės Valerija Kėrienė ir Gema Vileikienė iš Kuršėnų, Šiaulių r.;

5. Reginos Šlekienės įmonė iš Panevėžio;

6. Valdas, Gražina, Joana ir Mindaugas Sabaliauskai, sudariusiems „BBQ Mafija“ komandą iš Vilniaus;

7. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintojai, tradiciniai amatininkai Daiva Malakauskienė ir Arūnas Malakauskas iš Kretingos;

8. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja B. Drevininkaitienės įm. „Rugelis“ ir meistras Žydrūnas Drevininkaitis iš Šakių r.;

9. sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja "Roko virtuvė" iš Taujėnų dvaro, Panevėžio r.

Komisija:

1. Vilniaus universiteto profesorius, Lietuvos istorinės virtuvės tyrinėtojas dr. Rimvydas Laužikas (komisijos pirmininkas);

2. Kauno technologijos universiteto maisto mokslo ir technologijos katedros vedėja, tautinio paveldo sertifikavimo komisijos ekspertė, doc. Loreta Bašinskienė;

3. restorano „Ertlio namas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis;

4. Kauno technologijos universiteto maisto instituto vyresnioji mokslo darbuotoja, juslinės analizės specialistė dr. Gitana Alenčikienė;

5. Kaišiadorių krašto kulinarinio paveldo tyrinėtoja,  Aukštaitijos regioninės etninės kultūros globos tarybos narė, Kaišiadorių muziejaus vyr. fondų saugotoja Nijolė Adukonienė.

Laimėtojai: 

I vieta- sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja B. Drevininkaitienės įm. „Rugelis“ ir meistras Žydrūnas Drevininkaitis iš Šakių r.;

II vieta- sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintoja "Roko virtuvė" iš Taujėnų dvaro, Panevėžio r.;

III vieta- sertifikuotų tautinio paveldo produktų- šakočių gamintojai, tradiciniai amatininkai Daiva Malakauskienė ir Arūnas Malakauskas iš Kretingos.